Paradores

Gepubliceerd op 4 april 2025 om 07:58

De Paradores zijn luxehotels die meestal gevestigd zijn op historische locaties en altijd de regionale economie en het lokaal cultureel erfgoed onder de aandacht brengen. Zo eet je er bijna enkel streekgerechten. Als dessert koos ik gisteren de traditionele rijstepap, gemaakt van arroz bomba-rijst en melk, met kaneel bestrooid en versierd met een gekonfijte hibiscusbloem. Voor mij ongekende smaken, fantasierijk.

Ons verblijf hier dit jaar staat - terugkijkend - sterk in het teken van het ongekende. Geen geijkte paden, geen toeristische trekpleisters, maar eerder achterkanten, zijsporen. Ik heb het gevoel Andalusië goed te hebben leren kennen.
er resten ons nog slechts twee dagen om wat laatste zaken te bezoeken. Zondag naar Malaga, enkele musea bezoeken, en maandag huiswaarts.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.